Zijn hairextensions (keratine wax) schadelijk voor je eigen haar?

Hairextensions zijn in deze tijd niet meer weg te denken. Iedereen heeft tegenwoordig hairextensions. Er zijn verschillende merken en bevestigingen. maar de vraag is, zijn hairextensions (keratine wax) schadelijk voor je eigen haar?

Er word vaak door dames verteld dat hairextensions slecht voor het eigen haar zijn. dit komt omdat ze een slechte ervaring hebben met hairextensions.

Bijvoorbeeld:

  • Hairextensions vallen eruit met eigen haar eraan.  
  • Hairextensions gaan klitten.
  • Hoofdpijn door hairextensions.
  • Afgebroken haar na hairextensions.
  • Als de hairextensions eruit zijn zijn (voelen) ze zich kaal.

Wij zullen eerlijk zijn, dat klanten dit zo kunnen ervaren begrijpen wij heel goed. We zijn het ermee eens dat er teveel gerotzooid word met hairextensions. Er word vaak gedacht ‘lekker makkelijk geld verdienen’ Vaak horen we ook dat de ‘hairextension specialist’ niet kan snijden en knippen. Onze mening, snijden en knippen maakt uw nieuwe kapsel af. Door middel van snijden kan er een model in gesneden worden en loopt uw haar mooi over in de hairextensions. Daarom adviseren wij u om goed te kijken waar u uw hairextensions laat zetten. Let goed op de volgende punten: Is het een bedrijf met een KVK nummer en hebben ze goede recente recensies. Omdat hairextensions ook verkrijgbaar zijn voor particulieren, kan iedereen op YouTube kijken en denken dat ze het kunnen. Maar in de praktijk is dat natuurlijk niet realistisch. In onze ogen zou dit een erkend vak moeten zijn. Net als de kappersopleiding. Na een cursus heb je het niet geleerd!

Hairextensions zijn NIET schadelijk voor je eigen haar! Mits het goed geplaatst is, verwijderd en verzorgd word.

Als hairextensions goed bevestigd worden. Dus niet te strak op de hoofdhuid waardoor het eigen haar niet kan gaan trekken (ongeveer 1 cm van de hoofdhuid), nette banen, scheidingen, en perfecte plukjes van het eigen haar worden opgenomen, goed gesmolten worden en goed om het haar zitten (onder en bovenkant dicht zodat er geen vocht in kan komen) en u word goed geïnformeerd over hoe u uw nieuwe look moet verzorgen en dat er verteld word hoelang u de hairextensions kan laten zitten (wij adviseren daarom  3 a 4 maanden) is het niet schadelijk voor het eigen haar. Ook is het belangrijk om uw hairextensions professioneel te laten verwijderen. Wij gebruiken daar een speciale tang voor (Quick Remover) Ook dit ziet er op YouTube makkelijk uit maar ook hier is een gespecialiseerde voor nodig.

Wanneer adviseert Dare2Hair geen hairextensions te laten zetten? Als u stress heeft, medicijnen gebruikt, last van extreem haaruitval heeft, chemokuren krijgt of als uw haar heel erg beschadigd is door het blonderen. Ook tijdens een zwangerschap is het op eigen risico. Door hormonen kunt u meer haar verliezen dan normaal.

Dare2Hair kan u garanderen dat elke dag een stijltang gebruiken SLECHTER voor het eigen haar is. Permanenten, blonderen en elke dag uw haar wassen is ook slecht voor uw eigen haar.

We horen vaak, ik neem wel een weave/weft die door middel van ringen, keratine waxjes of een vlecht bevestigd worden. Deze lange brede en zware banen zitten aan een paar plukjes van het eigen haar bevestigd. Theoretisch gezien zouden hairextensions (keratine wax) minder slecht moeten zijn dan een weave/weft. Hairextensions worden per plukje aan een eigen plukje haar bevestigd, waardoor het gewicht veel minder is aan een plukje eigen haar. Dit geldt ook voor I-Tip hairextensions. Keratine wax hairextensions zijn niet schadelijker dan I-Tip/Microring hairextensions, want als deze niet goed geplaatst worden is het ook schadelijk voor uw eigen haar.

Zijn hairextensions slecht voor uw eigen haar? Nee! Mits het goed geplaatst, verwijderd en verzorgd word.

 

 


 

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×