Verzorging hairextensions

Tip 1: Wassen, voor en na het plaatsen van hairextensions
Voor: Voordat je een haarverlenging gaat plaatsen is het van groot belang dat het eigen haar wordt gewassen met een diep reinigende shampoo. Op die manier is het haar geheel vet vrij.

Na: Het is belangrijk om te beseffen dat hairextensions niet hetzelfde DNA hebben als uw eigen haar omdat het haar van andere mensen afkomstig is. Daardoor heeft het haar een andere textuur dan het haar van Europeanen. Daarnaast zijn de haren reeds afgeknipt en verwerkt tot diverse kleuren en texturen. Ieder mens is anders en het haar van de hairextensions kan hierdoor anders op uw shampoo reageren. Het kan dus zijn dat de producten die u misschien al jaren naar tevredenheid gebruikt ineens niet meer prettig zijn. Het is dus belangrijk goede verzorgingsproducten uit te kiezen die zowel goed op uw eigen haar als op de verlenging aansluiten. Let op dat er geen siliconen en/of alcohol in de producten zitten omdat de hairextensions daarvan los kunnen laten en het haar uit kan drogen. Dare2hair adviseert professionele producten te gebruiken die geschikt zijn voor hairextensions.(Zie kopje producten)

 Tip 2: Föhnen of stijlen
Als u uw nieuwe look styled door middel van een föhn, gebruik dan altijd een lage temperatuur en een hairextensions borstel. Wanneer het haar droog is kunt u een carmenset, krultang of stijltang gebruiken, maar niet op de bondjes! Dare2hair adviseert een product te gebruiken dat uw eigen haar en het haar van de verlenging beschermt tegen de warmte.

Tip 3: Borstelen en klitten
Naast een goede verzorging en styling van het haar is het ook zeer belangrijk om het haar regelmatig goed door te borstelen. Als u hairextensions heeft dan zitten deze meestal 1 cm van de hoofdhuid bevestigd en zullen ze na verloop van tijd een stukje gaan uitgroeien. Omdat u gemiddeld 80 a 100 haren per dag verliest, is het mogelijk dat deze “oude” haren door de hairextensions niet weg kunnen en zich tussen uw hoofdhuid en de aanhechting van de hairextensions gaan nestelen. Daardoor ontstaan klitten. Dit kan zo ongeveer na twee maanden gebeuren. Zitten de waxjes vast aan elkaar dan kan dit verholpen worden door met een rukje de waxjes van elkaar te halen. U heeft dit wellicht tijdens het dragen van de haren niet zo in de gaten maar tijdens het verwijderen zal dit probleem naar voren komen en moeten de klitten verwijderd worden. U zult begrijpen dat dit niet prettig is en ook niet goed voor uw eigen haar is. Om dit probleem dan ook te voorkomen adviseert Dare2hair u ten alle tijden uw haar dagelijks meerdere malen met de speciale hairextensions borstel van hoofdhuid tot punt goed door te borstelen en daarmee “oude” haren te verwijderen. Mochten er klitten ontstaan dan kunt u ook altijd langs komen om uw haar even na te laten kijken. Voor krullen ligt dit echter anders. Hiervoor adviseren wij u alleen ‘s ochtends en ‘s avonds voor het slapen gaan de hairextensions borstel te gebruiken in verband met pluizen als u uw haar borstelt.

Tip 4: Kleuren
De hairextensions kunnen wel naar een donkere kleur gebracht worden maar niet naar een lichtere kleur. Let op! kleuringen of laten behandelen door derde is geheel op eigen risico. De garantie vervalt onmiddelijk.

Tip 5: Verwijderen hairextensions
Wax hairextensions moeten tussen de 3 en 4  maanden na het plaatsen verwijderd of vervangen worden, afhankelijk van de verzorging en groei van uw eigen haar. Micro/I-tip hairextensions moeten tussen de 2 en 3 maanden na het plaatsen omhoog geplaatst of verwijderd worden. Laat de wax hairextensions niet langer dan 4 maanden zitten en de micro/I-tip hairextensions niet langer dan 3 maanden om schade aan uw eigen haar te voorkomen. Wij adviseren om de hairextensions niet zelf te verwijderen. Hier is een speciale verwijdertang voor nodig (Quick Remover) die ervoor zorgt dat uw eigen haar niet beschadigt tijdens het verwijderen. Het verwijderen van hairextensions zou ook op de ‘ouderwetse’ manier kunnen, met een tangetje en vloeistof.

Tip 6: Zee, zwemmen en sauna
Als u gaat zwemmen, adviseren wij een beschermende badmuts te dragen omdat chemicaliën uit zwembaden of zout uit de zee uw hairextensions kunnen aantasten en/of uitdrogen. Wij raden aan na het zwemmen uw haar en hairextensions in een masker te zetten. Dit voegt weer extra voeding toe en sluit de haarschubben van het haar zodat ze niet droog worden en niet gaan klitten.

Tip 7: Overige informatie
U mag NOOIT met nat haar naar bed. Voor het slapen gaan het haar in een staart doen (niet te strak) of een losse vlecht maken. Dit voorkomt klitten en knopen van uw haar.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.

×